Contacteer ons!

Draagbare blustoestellen zijn alomtegenwoordig op arbeidsplaatsen, in scholen, in hotels en op openbare plaatsen. Het wordt zelfs sterk aangeraden om er ook thuis een te plaatsen. Het is ongetwijfeld door hun gebruiksgemak, onmiddellijke beschikbaarheid en doeltreffendheid dat ze zo populair zijn geworden.

De draagbare blustoestellen moeten CE-gemarkeerd zijn volgens de richtlijn betreffende drukapparatuur. In tegenstelling tot wat de meeste consumenten denken, waarborgt de CE-markering het blusprestatievermogen van het toestel niet. Deze dient enkel om een minimale veiligheid van de drukweerstand te garanderen zodat het toestel vrij op de markt kan worden gebracht in de Europese Unie. Daarom blijft de BENOR-certificatie van blustoestellen de referentie voor een garantie betreffende het blusprestatievermogen.

De ANPI-afdeling Certificatie certificeert de draagbare blustoestellen met poeder, met CO2, met verstoven water, volgens de eisen van de BENOR- en ANPI-merken die de conformiteit ervan bewijzen met de proeven voorzien in de BENOR-specificaties (conformiteit met de Belgische normen NBN S 21-011 tot NBN S 21-017 en/of EN3) en de ANPI-specificaties (conform de ANPI-specificaties TN 105).

Kwaliteitsmerken