Contacteer ons!
Gepubliceerd op 05 mrt 2018

In 2018 vielen er tot op heden reeds 8 dodelijke slachtoffers bij woningbranden!

Vzw Oscare, Hulpverleningszones Oost (Vlaams-Brabant), Zuid-Oost, Meetjesland, Westhoek, Taxandria, Vlaams-Brabant West, Rivierenland en Provinciale bond Brandweer West-Vlaanderen slaan de handen in elkaar om het aantal slachtoffers te verminderen en lanceren daarom samen de website www.leefbrandveilig.be.

2018 is inmiddels alweer een zwart jaar op het vlak van brandveiligheid. Zo eisten woningbranden tot nu toe minstens 8 doden in België of gemiddeld één om de vijf dagen. Het consortium, bestaande uit nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens Oscare en hulpverleningszones van de brandweer, willen hier dringend verandering in brengen door de krachten te bundelen. Op de vernieuwde website worden alle thema’s met betrekking tot brandveiligheid in en rond de woning vanuit dagelijkse en herkenbare situaties ondergebracht.

De website kan beschouwd worden als een toolbox voor iedereen: kinderen, jongeren, families, senioren, leerkrachten,… en zelfs voor de brandweer en hun brandpreventieadviseurs.

www.leefbrandveilig.be

 

Kwaliteitsmerken