Contacteer ons!

Branden door oververhitting blijven een groot risico in elektriciteitskasten en IT-kasten.

Een industriële keukenbrand blijft een groot risico in frituren, snackbars, fastfoodrestaurants, maar ook in grootkeukens.

Branders van verwarmingsketels die vuur vatten, blijven een groot risico in hotels, scholen, maar ook in privéwoningen.

Vaste blusmodules op basis van een reservoir met blusgas dat aangesloten is op een sproeier en op een automatisch activeringstoestel of een vaste blusmodule op basis van een gecomprimeerde spray kunnen een doeltreffend middel zijn om dergelijke branden te bestrijden.

Er is geen enkele wetgeving die een minimale prestatie oplegt voor deze blusmodules.

Daarom blijft de certificering onder het ANPI-merk voor deze modules de referentie voor een garantie inzake de blusprestatie.

De ANPI-afdeling Certificatie certificeert de blusmodules die dienen om een brand te doven die is ontstaan door de slechte werking:

  • van een elektrische of elektronische kast volgens de ANPI technische nota NTN 128
  •  van een industriële frituurketel volgens de ANPI technische nota NTN 113
  • van de brander van een verwarmingsketel op vloeibare brandstof volgens de ANPI technische nota NTN 112

 

Kwaliteitsmerken