Contacteer ons!
Gepubliceerd op 07 jul 2020

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) communiceert:

Factuurfraude bij bedrijven is geen nieuw fenomeen maar recent krijgt CERT.be, de operationele dienst van het Centrum voor Cybersecurity België (CCB), meer meldingen van deze manier van oplichting. Het CCB waarschuwt bedrijven dan ook om alert te zijn bij het uitvoeren van betalingen.

Factuurfraude is een vorm van oplichting waarbij cybercriminelen het rekeningnummer laten wijzigen van vaste leveranciers. De cybercriminelen nemen de identiteit aan van een leverancier en vragen een medewerker van de financiële dienst of boekhouding om het rekeningnummer te veranderen en om betalingen uit te voeren. De kans bestaat dat de medewerker niet merkt dat de vraag niet van de leverancier komt en deze betalingen effectief uitvoert naar de rekening van de criminelen.

“Het ziet ernaar uit dat cybercriminelen tijdens de vakantieperiode steeds vaker hun slag proberen te slaan. Ze rekenen op een verminderde waakzaamheid van de medewerkers tijdens de zomermaanden of hopen dat een vervanger minder goed op de hoogte is van de geldende procedures.”

Miguel De Bruycker, directeur Centrum voor Cybersecurity België

Preventie tips voor management en medewerkers op  https://ccb.belgium.be/nl/nieuws/wees-waakzaam-voor-factuurfraude

Bron: https://ccb.belgium.be

Kwaliteitsmerken