Contacteer ons!
Gepubliceerd op 13 sep 2019

Waarom een deur sluiten? Welke deur moet dicht?

Alle binnendeuren van uw huis kunnen een rol spelen in brandveiligheid.
In geval van brand houdt een gesloten deur rook en warmte langer tegen en houdt de andere plaatsen veilig genoeg om te kunnen evacueren.

Plaats zeker rookmelders en maak er een gewoonte van om de deuren van de slaapkamers te sluiten voor dat u naar bed gaat!
Op deze manier zal de rook langer in de oorspronkelijke plaats blijven en zal de vluchtweg naar buiten vrij blijven.

Plaats zeker rookmelders en maak er een gewoonte van om de deuren van de slaapkamers te sluiten voor dat u naar bed gaat!
Het alarmsignaal van een rookmelder kan onhoorbaar worden door de gesloten deuren. Aarzel dan niet om meerdere rookmelders te plaatsen of ze aan elkaar aan te sluiten in een netwerk.

Wat als de vluchtroute al vervuld is met rook?
Sluit zoveel mogelijk deuren tussen u en het vuur. Sluit altijd de deur van de kamer waar u zich bevindt en toon uw aanwezigheid (roep voor hulp, laat u zien bij een raam, enz.).

Vergeet niet dat rook dodelijk is. Loop altijd onder de rooklaag, indien nodig hurk op de grond of wacht op hulp indien het niet meer mogelijk is veilig te ontruimen.

Een goed voorbereid en geoefend vluchtplan maakt deel uit van de belangrijkste maatregelen om een veilige evacuatie te garanderen.

Vergeet niet!
Je neuzzz slaapt ook! Doe elke avond je deuren dicht.

Meer inlichtingen: www.besafe.be

Kwaliteitsmerken