Contacteer ons!
Gepubliceerd op 17 nov 2023

The European Smoke Alarm Day

De Europese Dag van de Rookmelder vindt plaats op vrijdag 17 november 2023 als onderdeel van het activiteitenprogramma voor de Europese Week van de Brandveiligheid.

In Europa sterven jaarlijks ongeveer 5.000 mensen door brand. De meeste van deze sterfgevallen doen zich voor in woningen. Dit cijfer zou omlaag kunnen als mensen rookmelders in hun huis zouden installeren. In veel landen in Europa zijn bewoners wettelijk verplicht om rookmelders te installeren.

Wetenschappelijk bewijs toont aan dat het aantal sterfgevallen door brand consequent is gedaald in landen waar het aantal rookmelders is toegenomen. De boodschap is echter niet om zelfgenoegzaam te worden. Er moet meer worden gedaan! Het aantal doden door brand is nog steeds te hoog!

ANPI raadt het gebruik van gecertificeerde brandbeveiligingsproducten aan om de veiligheid van iedereen te garanderen, waar nodig of vereist.

Kiezen voor een gecertificeerde rookmelder met het BOSEC-label betekent kiezen voor een product waarvan de kwaliteit en de betrouwbaarheid zijn getest.

Kwaliteitsmerken