Contacteer ons!
Gepubliceerd op 14 feb 2024

Kom ANPI ontmoeten op de Prenne 69!

ANPI is verheugd haar aanwezigheid aan te kondigen op donderdag 7 maart 2024 op de Prenne 69 (georganiseerd door Prebes), een niet te missen evenement indien u actief bent op het gebied van preventie, welzijn, gezondheid of milieu.

Onze preventieadviseur Kris Collier, samen met Christopher Boon, zal u allen opwachten op onze  stand 25. Het evenement vindt plaats in de Brabanthal, Brabantlaan 1, 3001 Leuven.

Mis vooral niet de uiteenzetting over batterij-energieopslagsystemen (BESS) door onze ANPI preventieadviseur om 16.00 uur. ANPI heeft over dit dossier een technisch dossier (DTD 181) opgesteld waarover u meer informatie kunt vinden op onze e-shop. Het volledige programma van deze dag vindt u hier.

Bent u nog niet ingeschreven en wenst u ons te ontmoeten? Schrijf u nu in!

Gezondheid en veiligheid op het werk zijn belangrijke aandachtspunten in elke professionele omgeving. Dit is waar preventieadviseurs een essentiële rol spelen. Maar wat doet een preventieadviseur precies? 

Het is zijn taak om te zorgen voor een veilige werkomgeving en de gezondheid van de werknemers te bevorderen. Hij speelt dus een cruciale rol in het voorkomen van alle risico's op ongevallen, verwondingen en gezondheidsproblemen op de werkplaats.

Zijn er verschillende types van preventieadviseur?

In België onderscheidt men hoofdzakelijk twee types van preventieadviseur: 

  • Interne preventieadviseur

De interne preventieadviseur maakt, zoals de naam al doet vermoeden, integraal deel uit van het personeel van een bedrijf. Zijn waarde ligt in zijn grondige kennis van de risico's inzake veiligheid van het bedrijf.

  • Externe preventieadviseur

De externe preventieadviseur werkt voor een externe dienst en wordt daarom ingeschakeld om advies te geven. Externe preventieadviseurs hebben vaak een breder perspectief omdat ze met verschillende organisaties en sectoren werken. Op die manier kunnen ze hun expertise en beste praktijken delen op het gebied van de preventie van arbeidsrisico's.

Zijn er verschillende opleidingsniveaus voor preventieadviseurs? 

In België zijn er drie opleidingsniveaus voor preventieadviseurs, gebaseerd op hun opleiding en ervaring.

  • Preventieadviseur niveau 3

Niveau 3 is het basisniveau.

  • Preventieadviseur niveau 2

Preventieadviseurs op dit niveau hebben een aanvullende opleiding gevolgd, waardoor ze zelfstandig kunnen werken. 

  • Preventieadviseur niveau 1

Niveau 1 is het hoogste opleidings- en expertiseniveau. Deze preventieadviseurs hebben een hogere opleiding gevolgd en beschikken over een zeer grote expertise op het gebied van preventie en veiligheid.

Wilt u vragen stellen aan onze preventieadviseur? 

Aarzel niet contact met hem op te nemen via het adres imc@anpi.be.

Wenst u dat uw teams worden opgeleid door onze preventieadviseur?

Dankzij de jarenlange expertise van onze preventieadviseur kan ANPI gunstig reageren op alle types van opleidingen (vuurvergunningen, enz.), zowel binnen als buiten het bedrijf.

Aarzel niet contact met ons op te nemen voor meer informatie of voor het ontvangen van een offerte op het adres imc@anpi.be.

Kwaliteitsmerken