Contacteer ons!
Gepubliceerd op 23 aug 2017

Op vrijdag 18 augustus, zijn de 21 brandweermannen uit de hulpverleningszones Antwerpen, Vlaams Brabant West, Kortrijk en Chièvres terug gekomen  na hun deelname aan de World Police & Fire Games (WPFG) 2017.

Ongeveer 50 Belgische brandweermannen en Politie kregen de kans om hun sportprestaties onder de aandacht te brengen in verschillende disciplines en hebben niet minder dan 61 medailles gewonnen voor België.

Dit tweejaarlijkse sportevenement verzamelt elke editie meer dan 12.000 hulpverleners, ·brandweerlui, politieagenten, cipiers, douaneagenten vanuit de hele wereld. In 2015 waren er in Washington zoal een 50.000 toeschouwers om de deelnemers aan te moedigen en niet minder dan 1600 medailles werden uitgereikt waarvan 25 medailles aan onze “Belgische helden”.

De brandweer van Vlaams Brabant West, gesteund door de vzw ANPI ( Nationale Vereniging voor brand en diefstal bescherming) won medailles gaande van Karaté tot Mud Run.
In september 2016, had het team van hulpverleningszone Vlaams Brabant West de eerste prijs op de “Belgian Fire Games “ gewonnen, georganiseerd door de Algemene directie civiele veiligheid (FOD Binnenlandse Zaken) in nauwe collaboratie met vzw ANPI met als doel de samenwerking tussen de verschillende Belgische hulpverleningszones te stimuleren.

De eerste prijs, gesponsord door ANPI is een zesvoudig ticket voor de World Police & Fire Games 2017.

Consulteer de prestaties via onze pagina: www.facebook.com/belgium at " World Police & Fire Games 2017".
***
Contact pers voor de WPFG 2017 terugkomst van de Belgische deelnemers:
Christine Feyaerts Communication Officer ANPI +32 499 75 69 61 cfe@anpi.be
Links
www.facebook.com/ belgium at "World Police & Fire Games 2017"@ANPI.BE
www.facebook.com/ belgian fire games
www.anpi.be
 

Kwaliteitsmerken