Contacteer ons!
Gepubliceerd op 06 mrt 2020

Let op ... sommige INCERT-certificaten vervallen in 2020!

Het INCERT-merk, vaak vereist voor de dekking bij een diefstalverzekering, is een kwaliteitsgarantie in de wereld van de elektronische beveiliging. 

Het zijn de technische comités in het Belgisch Elektrotechnisch Comité (BEC) die de kwaliteitsvereisten van de producten (CEB-BEC INCERT Technical Committee/WG 2) en de beveiligingsbedrijven (CEB-BEC INCERT Technical Committee/WG 1) vastleggen. Deze technische comités volgen voortdurend en kritisch de technologische ontwikkeling van de beveiligingsapparatuur. Ze stellen "technische nota's" op die dienen als referentie voor de certificering van diensten en producten.
De certificering van beveiligingsproducten, evenals die van bedrijven, wordt slechts toegekend voor een beperkte periode.
Voor beveiligingsbedrijven volgt de toelating om het INCERT-merk te gebruiken uit een certificering van hun conformiteit met het "reglement voor de certificatie van beveiligingsondernemingen" en het uitvoeren van installaties in overeenstemming met de technische nota T 015/2, uitgegeven door het BEC.
Voor de producten volgt de toelating om het INCERT-merk te gebruiken uit een certificering van hun conformiteit met de technische nota’s T 014 of T 014A van het BEC.
Het zijn die certificaten die eind 2020 verlopen.

Tegen 28 december 2020 kunnen de producten niet langer worden gecertificeerd op basis van de technische nota's T 014/T 014A. Ze moeten verplicht worden goedgekeurd onder een nieuw certificaat.

In de praktijk zijn er vanaf 2021 slechts 3 manieren om de nieuwe INCERT-productencertificaten te verkrijgen.

CertificaatReferentiesNota
INCERTT 031Volgens EN 50131 of EN 50136 + Belgische laag
INCERTT 034Voor behuizingen en schakeldozen
INCERTT 033
(enkel Belgische laag)
Deze certificering moet vergezeld gaan van een certificering EN 50131/EN 50136 onder  accreditatie om de INCERT-erkenning van het BEC te verkrijgen. 

 

 

 

 

 

 

Neem voor meer informatie contact op met onze Certificatieafdeling op (02) 234 36 10, of via e-mail op cert@anpi.be.

Kwaliteitsmerken