Contacteer ons!
CAMPINGS, VAKANTIEPARKEN, VAKANTIEWONINGEN - EEN GEZELLIGE EN VEILIGE VAKANTIE

CAMPINGS, VAKANTIEPARKEN, VAKANTIEWONINGEN - EEN GEZELLIGE EN VEILIGE VAKANTIE

Toeristen krijgen een ruime keuze aan toeristische accommodatie aangeboden... maar hoe zit het met brandpreventie?

Op campings en in vakantieparken

Naast de traditionele hotels is het toeristisch verblijf uitgebreid van eenvoudige campings tot moderne complexen met volledige dienstverlening. Ze zijn bedoeld voor tenten en caravans op doorreis, maar worden steeds meer "glam campings" of echte dorpen met vaste verblijfplaatsen met bungalows, luxe tenten, residentiële caravans, chalets of ongewone hutten. Dit is een gelegenheid om iedereen te herinneren aan de volgende preventietips voor kampeerders en uitbaters.

  • De slachtoffers vallen vooral op hun kampeerplek. Het zijn dus de kampeerders zelf die hun veiligheid kunnen/moeten verbeteren.
  • De directie van een camping moet de gewestelijke regelgeving naleven en alle nodige vergunningen en certificaten in huis hebben voor zowel voor tenten, caravans als vaste logies (chalets en mobilhomes).

Toeristische logies - kamers en vakantiehuizen met kleine capaciteit

Toeristische accommodatie, die vroeger beperkt bleef tot hotels en campings, is in de loop der jaren gediversifieerd.
Verhuurplatforms bieden nu een ruime keuze aan kamers bij particulieren en vakantiehuizen. Boekingsdiensten bieden nu een breed gamma kamers en vakantiehuizen en trekken steeds meer toeristen aan voor weekends en vakanties. Dit is een gelegenheid om gasten en managers te herinneren aan de preventieve maatregelen die moeten worden genomen.

Kwaliteitsmerken