Contacteer ons!
Gepubliceerd op 27 okt 2023

Fietsdiefstal: nog steeds een probleem!

Een gestolen fiets is de nachtmerrie van elke fietser, en we weten dat het iedereen kan overkomen”, treurt één van onze vicepremiers en bovendien minister van Mobiliteit. Een dief ging met zijn fiets aan de haal terwijl hij nog aanwezig was op nachtelijke parlementaire debatten. Hij benadrukt dat zijn fiets nochtans goed op slot was…

Fietsen blijven populair doelwit voor dieven

Het gebruik van de fiets voor verplaatsingen neemt sterk toe, maar er is een keerzijde aan deze groei… Na een geleidelijke en aanzienlijke daling van het aantal fietsdiefstallen sinds een aantal jaren (van 34.557 in 2015 naar 24.723 in 2020), merkt ANPI in de misdaadstatistieken (onlangs gepubliceerd door de federale politie) dat deze misdrijven sinds twee jaar weer stijgen: 26.798 in 2021 en vervolgens 30.334 in 2022. En deze cijfers hebben alleen betrekking op klachten die zijn ingediend... en dat doet niet iedereen!

Fietsen blijven een populair voorwerp voor dieven: ze zijn vaak onbeschermd, gemakkelijk 'mee te nemen' en gemakkelijk door te verkopen.

Welke stappen kun je nemen om je vervoermiddel beter te beschermen?

Wat kun je doen om dieven te ontmoedigen?

Lees onze aanbevelingen in dit artikel van Fire & Security Alert Magazine.

Merk ook op dat het "Mybike"-platform voor fietsregistratie en -identificatie, dat al actief is in Brussel, vanaf 1 januari 2024 zal worden uitgebreid naar het hele land.

Kwaliteitsmerken